Ontlasting kinderen


Ontlasting en constipatie bij kinderen

De meeste kinderen krijgen van verstopping van tijd tot tijd. Maar als uw kind obstipatie die niet weg te gaan, kunnen ze behandeling nodig hebben om terug te keren naar normaal. Dit geef probleem bij ontlasting kinderen.

Wat gebeurt er als mijn kind wordt verstopt?

Als uw kind verstopt, ze niet door een kruk vaak genoeg. En als je kind gaat doet, het doet pijn omdat de ontlasting hard en droog zijn. De meeste kinderen met obstipatie hebben niets fysiek verkeerd. Meestal hebben ze net in de gewoonte van niet erg vaak.

De meest voorkomende reden waarom uw kind krijgt constipatie is dat ze de spieren vast rond de anus, in plaats van ontspannen hen. Kinderen doen dit meestal omdat ze vonden het passeren van een stoelgang pijnlijk tevoren. De spieren moeten ontspannen om de ontlasting passeren. Aanscherping van de spieren vertraagt ​​de drang om te gaan. Dan ontlasting te bouwen, en de volgende keer dat uw kind krijgt de drang om te gaan, het is moeilijker en pijnlijker, zodat ze gespannen weer op.

Aangezien dit vordert, meer ontlasting op te bouwen in de darmen van uw kind. Hoe langer de ontlasting te blijven in de darmen, hoe harder en droger ze krijgen. Harde en droge ontlasting zijn moeilijker te duwen, zodat uw kind moet inspannen om. Kinderen leren al snel dat dit pijn doet. Om de pijn te stoppen, ze gespannen de spieren rond hun anus meer.

Wat zijn de symptomen?
Er zijn geen regels over hoe vaak uw kind moet een krukje passeren. Ieder kind is anders.
In de eerste vier maanden van het leven, een baby kan ‘poep’ zo vaak als vier keer per dag of zo weinig als een keer per twee dagen. Tegen de tijd dat ze 1 jaar oud, kinderen gaan meestal ongeveer twee keer per dag. Als ze 3 of 4, kinderen kunnen ‘poep’ zo vaak als drie keer per dag of zo weinig als drie keer per week.
Dit zijn slechts gemiddelden. Maar als uw kind gaat een kruk twee keer per week of minder, en vindt het pijnlijk is, zouden ze kunnen worden verstopt.

Constipatie kan erg ongemakkelijk. Hier zijn enkele andere tekenen dat uw kind kan worden verstopt:
• Pijn en overbelasting bij het passeren van ontlasting
• Maagpijn
• Kleine, droge en harde ontlasting, zoals pellets
• Het vermijden van naar het toilet gaan.

Tips bij ontlasting kinderen

Meestal constipatie duurt een paar dagen en verdwijnt zonder enige behandeling. Maar bij sommige kinderen, is het niet weg. Als u zich zorgen maakt over constipatie van uw kind, uw arts raadplegen. Het probleem kan erger worden als je wacht. Behandelingen kunnen helpen, maar het kan een tijdje duren voor ze aan het werk.

Het geven van uw kind eten met veel vezels is waarschijnlijk om te helpen met constipatie. Uw kind zal waarschijnlijk meer stoelgang en minder pijn in hun buik hebben. In een studie van de kinderen met constipatie, werden slechts 2 op de 10 nog steeds verstopt na het eten van extra vezels.

Hier zijn een aantal manieren om te helpen om uw kind meer vezels:

• Begin de dag met volkoren ontbijtgranen
• Eet stukjes fruit, zoals appels, in plaats van het drinken van vruchtensap
• Eet bruine rijst en volkoren brood en pasta
• Moedig je kind aan vezelrijke snacks, zoals rauwe wortels te eten.
Uw arts kan ook adviseren deze stappen om uw kind darmen gezond te houden:
• Stimuleer je kind om naar het toilet toen ze voor het eerst krijgen de drang om, in plaats van te wachten.
• Braaklegging genoeg tijd voor je kind om op te zitten op het toilet zonder het gevoel te overhaast.
• Zorg ervoor dat uw kind drinkt veel vocht en krijgt veel actief te spelen.
• Zorg ervoor dat uw kind zit rechtop op het toilet, kunnen gebruik maken van een voetenbankje voor het toilet.

Hopelijk helpen deze tips bij ontlasting kinderen!