Witte ontlasting

Witte ontlasting kan onder andere ontstaan bij constipatie. Constipatie wordt ontdenkt tijdens een test. De tests van de arts uitvoert hangt af van de duur en de ernst van de constipatie, de persoon die de leeftijd, en of bloed in de ontlasting, de recente veranderingen in de stoelgang of gewichtsverlies zijn opgetreden. De meeste mensen met obstipatie hoeven niet uitgebreid getest en behandeld kunnen worden met veranderingen in dieet en lichaamsbeweging. Bijvoorbeeld, bij jonge mensen met milde symptomen, kan een medisch zijn geschiedenis en een lichamelijk onderzoek het enige dat nodig is voor diagnose en behandeling.

Medische Geschiedenis

De arts kan vragen van een patiënt te beschrijven
zijn of haar constipatie, met inbegrip van de duur van de symptomen, frequentie van de stoelgang, consistentie van de ontlasting, de aanwezigheid van bloed in de ontlasting, en toilet gewoonten-hoe vaak en waar men stoelgang. Een record van eetgewoonten, medicatie, en de mate van lichamelijke activiteit zal ook helpen de arts de oorzaak van constipatie.
De klinische definitie van obstipatie is, met een of twee van de volgende symptomen gedurende tenminste 12 weken-niet altijd achtereenvolgende tieve-in de afgelopen 12 maanden:
• persen bij de stoelgang
• klonterig of harde ontlasting
• gevoel van onvolledige ontlasting
• gevoel van anorectale blokkage / obstructie
• minder dan drie darmbewegingen per week

Lichamelijk onderzoek

Een lichamelijk onderzoek kan bestaan ​​uit een rectaal onderzoek met een gehandschoende met glijmiddel vinger naar de toon van de spier die sluit de anus-ook wel anale sluitspier-en tederheid, obstructie of het bloed op te sporen. Evalueren In sommige gevallen kan bloed en schildklier testmethoden men naar schildklieraandoening en serum calcium of sluiten inflammatoire, metabolische, en andere aandoeningen.

Uitgebreide tests meestal is voorbehouden aan mensen met ernstige symptomen, voor mensen met plotselinge veranderingen in het aantal en de consistentie van de ontlasting of bloed in de ontlasting, en oudere volwassenen. Aanvullende tests die kunnen worden gebruikt om constipatie te evalueren zijn

• een colorectale doorvoer studie
• anorectale functietests
• een defecography
Vanwege een verhoogd risico op colorectale kanker bij oudere volwassenen, kan de arts tests gebruiken uit te sluiten een diagnose van kanker, waaronder een
• bariumklysma x ray
• sigmoïdoscopie of colonoscopie
• witte ontlasting

Colorectale doorvoer studie. Deze test laat zien hoe goed voedsel zich door de dikke darm. De patiënt slikt capsules met kleine markeringen die zichtbaar zijn op een röntgenfoto te maken. De beweging van de markers door de dikke darm wordt gecontroleerd door de buik x-stralen genomen een paar keer 3 tot 7 dagen na de capsule wordt ingeslikt. De patiënt eet een vezelrijk dieet in de loop van deze test.

Constipatie

Anorectale functietesten. Deze tests diag neus constipatie veroorzaakt door abnormale functie werking van de anus of het rectum-ook wel anorectale functie.

• Anorectale manometrie evalueert anale sluitspier functie. Voor deze test wordt een katheter of met lucht gevulde ballon ingebracht in de anus en langzaam naar achter getrokken door de sluitspier aan spiertonus en contracties te meten.

• Ballon uitzetting tests bestaan ​​uit vul ING een ballon met verschillende hoeveelheden water nadat het is rectaal ingebracht. Vervolgens wordt de patiënt gevraagd te verdrijven
de ballon. Het onvermogen om een ​​ballon gevuld met minder dan 150 ml water te verdrijven kan duiden op een afname van de darmfunctie.

Defecography is een x ray van het anorectale gebied dat de volledigheid van de ontlasting eliminatie evalueert, identificeert anorectale abnormali banden, en evalueert rectale spiercontracties en ontspanning. Tijdens het examen, de doc tor vult het rectum met een zachte pasta die is dezelfde consistentie als ontlasting. De patiënt zit op een toilet aan de binnenkant van een x-ray machine, dan ontspant en knijpt de anus te verdrijven de pasta. De arts bestudeert de x-stralen voor anorectale problemen die zich voordeden als de pasta werd verdreven. Dit kan allemaal een oorzaak zijn van witte ontlasting, maar het kan ook iets anders zijn. Kijk gerust verder op deze website voor meer informatie.